Integrating Silverlight Player in a business application

Nov 9, 2010 at 1:01 PM

Hello everyone,

I have a problem with the Media Player Framework for Silverlight.

I created a business application and the page Home.xaml I entered the base of the SMF player, here's the code:

----

 

<navigation:Page 

    x:Class="app.Video"

    xmlns:navigation="clr-namespace:System.Windows.Controls;assembly=System.Windows.Controls.Navigation"  

    xmlns="http://schemas.microsoft.com/winfx/2006/xaml/presentation"

    xmlns:x="http://schemas.microsoft.com/winfx/2006/xaml"

    xmlns:d="http://schemas.microsoft.com/expression/blend/2008"

    xmlns:mc="http://schemas.openxmlformats.org/markup-compatibility/2006"

    mc:Ignorable="d" xmlns:smf="http://schemas.microsoft.com/smf/2010/xaml/player"

    xmlns:smfm="http://schemas.microsoft.com/smf/2010/xaml/media"

    xmlns:media="clr-namespace:Microsoft.SilverlightMediaFramework.Core.Media;assembly=Microsoft.SilverlightMediaFramework.Core" Height="480" Width="640">

 

    <Grid x:Name="LayoutRoot" Background="White" HorizontalAlignment="Stretch" VerticalAlignment="Stretch">

        <smf:SMFPlayer>

            <smf:SMFPlayer.Playlist>

                    <smfm:PlaylistItem DeliveryMethod="AdaptiveStreaming" MediaSource="http://ecn.channel9.msdn.com/o9/content/smf/smoothcontent/elephantsdream/Elephants_Dream_1024-h264-st-aac.ism/manifest" />                

            </smf:SMFPlayer.Playlist>

        </smf:SMFPlayer>

    </Grid>

 

</navigation:Page>

---

Just launch the application displays the player, but the video does not load.

Where is the problem?

Thanks.


Coordinator
Nov 9, 2010 at 8:06 PM

sdalex, do you have the Microsoft.SilverlightMediaFramework.Plugins.SmoothStreaming and Microsoft.Web.Media.SmoothStreming libraries referenced.

Nov 10, 2010 at 8:40 AM

Yes, the libraries are there.
The player does not work only in the business application.

Nov 10, 2010 at 10:09 AM

I created a navigation application with the same code as previous post.

I return an exception:

Could not load type 'Microsoft.Web.Media.SmoothStreaming.ChunkResult' from assembly 'Microsoft.Web.Media.SmoothStreaming, Version = 3.0.711.8, Culture = neutral, PublicKeyToken = 31bf3856ad364e35'.

Do you have a solution?

 
Thanks

Coordinator
Nov 10, 2010 at 8:43 PM

It's difficult to say, sounds like there's a problem with the Microsoft.Web.Media.SmoothStreaming library.  Can you zip up a small application that reproduces this error and post it somewhere I can download it?  Post the link here and I'll take a look.